Kan ik in beroep na een afgewezen bezwaar?
Bezwaar en beroep
De gemeente neemt veel besluiten. Het kan gebeuren dat u het niet met een besluit eens bent. U heeft bijvoorbeeld een vergunning aangevraagd, maar niet gekregen. Of uw buren hebben een omgevingsvergunning gekregen waar u het niet mee eens bent.
Meestal kunt u tegen een besluit bezwaar maken bij de gemeente. Dit houdt in dat u een bezwaarschrift indient, waarin u duidelijk opschrijft waarom u het niet met het besluit eens bent. De gemeente kijkt dan nog een keer naar het besluit en neemt een tweede besluit (beslissing op bezwaar). Bent u het ook niet eens met de beslissing op bezwaar? Dan kan u in beroep gaan bij de rechtbank.
Kan ik in beroep na een afgewezen bezwaar?
Nadat uw bezwaar is afgewezen of als u het niet eens bent met de uitspraak op uw bezwaarschrift, kunt u in beroep gaan. Dit doet u door een beroepschrift bij de rechtbank in te dienen.
Bent u van plan een beroepsprocedure bij de rechtbank te beginnen, dan is het aan te bevelen raad te vragen aan een advocaat van een Rechtswinkel of eventueel bij uw Rechtsbijstandsverzekering. Aan uw beroepschrift worden dezelfde eisen gesteld als aan uw bezwaarschrift. Let u er wel op dat u een omschrijving van de uitspraak op uw bezwaarschrift geeft en de dagtekening van de uitspraak vermeldt. U kunt ook een kopie van de uitspraak toevoegen.
Beroepschrift indienen
Bij een beroepschrift geeft u aan waarom u tegen de beslissing op uw bezwaar bent. U licht dus niet opnieuw uw bezwaar toe.
- Waar u de voorlopige voorziening dient aan te vragen is afhankelijk van het type besluit, dit wordt in het besluit of publicatie vermeld. In de meest voorkomende gevallen betreft dit de rechtbank Noord-Holland.
- U krijgt een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van het beroepschrift.
- De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. Deze termijn start met ingang van de dag nadat de uitkomst van het bezwaar bekend is gemaakt.
In een beroepschrift dient u te vermelden / mee te sturen:
- Uw naam en adres
- De datum
- De reden van beroep
- Uw handtekening
- Een kopie van de beslissing waartegen het beroep is gericht
- Zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft